Campanya 2013-2014

En el marc dels objectius científics generals del projecte d’investigació “Les comunitats prehistòriques de Formentera. Arqueologia, patrimoni i societat”, hem volgut dotar d’una perspectiva més àmplia el conjunt de la nostra recerca. Motiu pel qual plantegem per aquesta anualitat dos tipus d’objectius fonamentals:

En primera instància volem continuar amb la tasca iniciada a Cap de Barbaria II, per tal d’avançar en el coneixement del poblament a l’aire lliure de les comunitats prehistòriques formentereres. Sobre aquesta premisa inicial, hi trobem tres objectius fonamentals.

  1. La comprensió i caracterització de les comunitats prehistòriques de Formentera i les seves dinàmiques socials pròpies.
  2. L’acotació cronològica de les diverses fases documentades i del seu registre material.
  3. La contextualització d’aquestes comunitats en l’articulació de les xarxes de circulació de mercaderíes a llarga distància, que conectàren tota la Mediterrània Occidental i la vessant Atlàntica de la Península Ibèrica, a les acaballes de l’Edat del Bronze.

zona excavacio 2013

Per altra banda, es conegut que en les darreres dècades s’han conegut diverses  notícies sobre troballes arqueològiques en coves de Formentera, que tret d’algun cas puntual no s’han acompanyat de projectes de exhaustius de recerca. De fet, tampoc ha existit una campanya exhaustiva de prospecció que ordeni i permeti establir les bases, a nivell d’inventari o potencialitat dels jaciments per a futures intervencions arqueològiques, fet que a més suposa una demanda històrica des del món acadèmic (Costa i Fernández, 1992; Colomar i Ramón, 1999; Costa i Benito, 2000; Costa i Guerrero, 2002; Bofill i Sureda, 2008; Ramón, 2011).

–       Avaluació del potencial arqueològic real de les coves que han aportat notícies de troballes prehistòriques.

–       Ampliar l’inventari d’assentaments prehistòrics en cova mitjançant programes de prospeccions territorials i sondeig.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s