L’equip científic

 Daniel Albero Santacreu

Dani Albero_blogLlicenciat en Història i doctor en Arqueologia i Prehistòria per la Universitat de Granada, actualment és Professor Ajudant al Departament de Ciències Històriques de la Universitat de les Illes Balears. Membre de ArqueoUIB (Grup de Recerca en Cultura Material i Gestió del Patrimoni Arqueològic), la seva recerca es centra a l’aplicació de tècniques arqueomètriques (anàlisi mineralògic, textural, petrològic i químic) a l’anàlisi de la ceràmica per tal d’aprofundir en la tecnologia de les societats i la seva dimensió més social. Ha participat a diversos projectes de recerca centrats en l’estudi de materials arqueològics de les Illes Balears, Sardenya i Andalusia, així com a varies campanyes etnoarqueològiques al nord-est de Ghana.

Maria Bofill MartinezFoto Maria

Llicenciada en Història i Doctora en Arqueologia Prehistòrica per la Universitat Autònoma de Barcelona. Desenvolupa la seva recerca sobre les primeres comunitats agrícoles del Pròxim Orient, en combinació amb projectes sobre Prehistòria Recent a Catalunya i a les Illes Balears. Especialitzada en l’anàlisi funcional d’artefactes macrolítics, el seu interès es centra en els canvis tecnològics i socio-econòmics associats a la preparació dels aliments i a altres processos de treball per part de les comunitats prehistòriques. Col·laboradora de l’equip de recerca SGR-GRAMPO de la UAB.

Edgard Camarós

Llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Arqueologia Prehistòrica per la mateixa universitat. És especialista en arqueozoologia i actualment realitza la seva Tesi doctoral en el marc de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) sobre les interaccions entre neandertals i carnívors. És becari predoctoral FI-DGR2013. Treballa a la Cova de les Teixoneres (Moià, Barcelona) i sobre diversos jaciments de la Cornissa cantàbrica.

Pàgina web personal d’Edgard Camarós

Marián CuetoDSCN3023

Llicenciada en Història (especialitat Prehistòria) per la Universitat de Salamanca i amb estudis de postgrau a la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialitzada en Arqueozoologia,  actualment investiga en el marc del Instituto Internacional de Investigaciones Prehistóricas de Cantabria (IIIPC) sobre la gestió del recurs animal en societats caçadores-recol·lectores. La seva recerca se centra en l’estudi arqueozoològic de les societats humanes de finals del Plistocè (14.000-10.000 BP), encara que treballat també amb cronologies més recents (Neolític, Edat del Ferro, Edat Mitjana). Treballa en jaciments de la Península Ibérica (especialment la Cornissa cantàbrica) y de l’Amèrica del Sud i central.

Pàgina web personal de Marián Cueto

Portugal 2012 1Inés L. López-Dóriga

Licenciada en Historia y Máster en Prehistoria y Arqueología por la Universidad de Cantabria. Realiza su tesis doctoral en el Instituto Internacional de Investigaciones Prehistóricas de Cantabria, bajo la dirección de Pablo Arias, en el proyecto COASTTRAN (HAR2011-29907-C03-00), con una beca predoctoral de la Universidad de Cantabria. Su especialidad es la arqueobotánica (carpología) y los usos de las plantas por los grupos humanos de la costa atlántica ibérica durante el Holoceno.

 Pàgina web de Inés López López-Dóriga

Dioscòrides Marín227222_1020026632699_1586179421_30070260_6566012_n

Llicenciat en Història per la facultat de Filosofia i Lletres de la UAB (2010), Màster en Arqueologia Prehistòrica Oficial del Departament de Prehistòria de la UAB (2011). Actualment investigador independent especialitzat en l’anàlisi funcional i tecnològic de restes lítiques i col·laborador amb el departament d’Arqueologia de la Institució Milà i Fontanals (CSIC-Barcelona). Línia de investigació centrada en la recerca de les dissimetries de les societats del II mil·lenni cal ANE assentades en el N-E Peninsular partint de l’anàlisi funcional dels instruments de treball prehistòrics.

albaAlba Masclans

Llicenciada en Història per la facultat de Filosofia i Lletres de la UAB (2009) i cursà el Màster en Arqueologia Prehistòrica del Departament de Prehistòria de la UAB (2010). Actualment treballa com a investigadora independent especialitzada en l’anàlisi funcional i tecnològic de restes lítiques i col·laboradora amb el laboratori de Tecnologia Prehistòrica, dins l’àrea d’Anàlisis Funcional d’artefactes lítics al departament d’Arqueologia de la Institució Milà i Fontanals (CSIC-Barcelona). La línia de recerca en la que treballa en aquests moments se centra en l’estudi de les relacions en la producció, distribució i ús d’artefactes macrolítics polits i bisellats per part de les comunitats neolítiques entre el Vè i el IVè mil·lenni cal ANE al Nord Est de la Península Ibèrica, i en les seves implicacions alhora de desenvolupar sistemes d’explotació i/o autoritarisme.

Llorenç Picornell Gelaberts200_lloren_.picornell-gelabert

Llicenciat en Història i doctor en Arqueologia a la Universitat de Barcelona, actualment treballa com a investigador postdoctoral a la Universitat de les Illes Balears, integrat a ArqueoUIB: Grup de Recerca en Cultura Material i Gestió del Patrimoni Arqueològic. El seu àmbit de recerca és l’estudi de les relacions entre societat i paisatge des d’una perspectiva multidisciplinar. Ha desenvolupat treballs de camp etnobotànics i etnoarqueològics a l’Àfrica Central i estudis antracològics en divesos contextos de la Mediterrània, amb una especial atenció a les Illes Balears.

Jordi Revellesrevelles

Llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Prehistòria, Antiguitat i Edat Mitjana per la mateixa universitat. Especialització en arqueopalinologia, realitzant actualment la Tesi doctoral sobre l’evolució de la vegetació i l’ús del territori durant la Prehistòria recent al Pla de l’Estany i sobre la gestió dels recursos vegetals en el jaciment neolític de La Draga (Banyoles, Pla de l’Estany).

Ruth Sadurní CodinaFB_IMG_13658471008677248

Llicenciada en química per la Universitat Autònoma de Barcelona l’any 2007 i Diplomada en Conservació i Restauració de Béns Arqueològics per l’Escola de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya l’any 2012. Ha consolidat la seva formació en centres com el Servei d’arqueologia de Barcelona, el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i l’Institut Català de Paleontologia. També ha participat en excavacions arqueològiques.

Pau Sureda pau

Llicenciat en Història amb Màster en Arqueologia Prehistòrica per la Universitat Autònoma de Barcelona, i Doctor en Història per la Universitat Pompeu Fabra. Centra la seva recerca en les societats prehistòriques i protohistòriques de la mediterrània occidental i s’ha especialitzat en l’anàlisi dels objectes metàl·lics, el seu procés productiu, distribució i ús per mitjà de tècniques arqueometal·lúrgiques.

Luis Teira luis-en-morin

Llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de Cantabria. Treballa actualment com a Tècnic Superior a l’Institut Internacional d’Investigacions Prehistòriques de Cantabria – Universitat de Cantabria, on es responsable de la captura de dades geomètriques, processos d’anàlisi associats i productes gràfics finals. La seva recerca gira entorn a A) la captura de dades en l’Expresió Gràfica Prehistòrica, B) la E.G.P. postpaleolítica al cantàbric i C) el megalitisme cantàbric i del Proper Orient.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s